La Troca articula diferents interessos, coneixements i destreses per oferir espais de reflexió i debat, a partir dels quals anar descobrint i construint eines per qüestionar i transformar la realitat des d’una perspectiva crítica i feminista.

A partir del preguntar-nos i tornar-nos a preguntar busquem les respostes que parteixen d’una mateixa.  Entenem que cada persona ha de poder emprendre el seu procés de reflexió personal, ha de poder cosir un discurs propi i crític, ha de poder expressar-lo, així, ordir un consens grupal o col·lectiu.

La nostra metodologia consisteix en el treball per competències i les pràctiques participatives.

 

Cooperació

La cooperació és la convicció plena de que ningú pot arribar a la meta si no hi arriba tothom. Virginia Burden

Autonomia personal i grupal

Reflexió personal i col·lectiva sobre els dogmes sexistes,  desmitificació de la realitat patriarcal que ens envolta i que sovint creiem superada, anar desmuntant el masclisme fortament arrelat en la societat i en nosaltres mateixes per nosaltres mateixes, no perquè està bé o malament o perquè ens han dit que és més correcte de determinada manera, sinó perquè hem après i desitgem fer-ho diferent. Remuntem, peça a peça, alternatives quotidianes en els nostres espais del dia a dia.